Om Laurentsio

1459789046_United Kingdom(Great Britain)
om
Jag föddes i Rumänien 1980. Redan som mycket liten hamnade jag på barnhem p.g.a. mitt funktionshinder. Jag är nu, i vuxen ålder, endast 118 cm lång. 1991 adopterades jag av svenska föräldrar och hamnade i Barkhyttan, Hofors.

Jag gick idrottsgymnasiet i Bollnäs och bodde sedan kvar där i många år. Via idrottsgymnasiet fick jag möjlighet att delta i Special Olympics 1999 i North Carolina, USA. Där tog jag tre guldmedaljer i rullstolsfriidrott.

Film, Tv och modelluppdrag

Under åren som jag bodde i Bollnäs var jag med om en filminspelning, flera TV-produktioner, modelluppdrag, intervjuer i tidningar, inspelning av en egen dokumentär som sedan sändes i SVT, en musikvideoinspelning, modellfotografering m.m. Det som gjorde mig mest känd för svenska folket var realityserien ”Mot alla odds”, säsong ett, Afrika, som sändes i SVT 2012.
Jag blev goodwill-ambassadör för Hoppets stjärna med inriktning Rumänien.

Jag arbetade också för assistansbolaget Frösunda och fick via dem resa runt i Sverige med en föreläsning om mitt liv och som representant för dem på olika mässor m.m.

Ett innehållsrikt år

2015 blev ett innehållsrikt år. Jag tog det stora steget att flytta till Öland. Jag blev goodwill-ambassadör för Svenska Institutet, UD, och fick resa runt i världen med fotoutställningen ”Access Ability” till Georgien, Finland och Litauen. Jag spelade in en reklamfilm i Schweiz för ett känt bilmärke. Jag gav ut min självbiografi ”Laurentsio – att lyckas mot alla odds”, skriven tillsammans med Torbjörn Vårsaga.

Jag startade mitt företag ”Firma Laurentsio”. Firman är bra att ha när jag fortsätter föreläsa som egen företagare och säljer min bok. Jag kan också tacka ja till olika filmuppdrag, fotograferingar m.m. via firman.

Gör detta dig nyfiken? Välkommen att kontakta mig!